Om oss

Fabrik, kontor och lager i Hillerstorp. På samma plats sedan 1929.

Skandinaviens marknadsledare möblerar såväl utomhus som inomhus

Hillerstorp Sweden är Skandinaviens största tillverkare av trädgårdsmöbler. Med anor från 1929 finns en stolt tradition att luta sig mot. Här finns möbler i trä, konstrotting, naturrotting, stål och aluminium samt dynor i alla tänkbara storlekar och tyger. I sortimentet ingår även en lång rad tillbehör som paviljonger, parasoller, dynlådor, möbelskydd och skötselprodukter. 

Vår produktionsanläggning i Hillerstorp är en av branschens modernaste med ett 20 tal produktionsrobotar till hjälp. Möbler och dynor tillverkas i tre produktionsenheter placerade i Hillerstorp i Småland samt i Rumänien och Kina. Hillerstorp har ett stort antal återförsäljare runt om i Sverige, Skandinavien och övriga Europa. Tillsammans skapar vi förutsättningarna för Outdoor living by Hillerstorp!

Varumärken

 • Quató™

  Konstrotting

  I alla konstrottingmöbler från Hillerstorp används uteslutande Quató™-fiber. Quató™ uppvisar hög beständighet mot kyla, värme och UV-strålning. Den har dessutom optimerats för god sittkomfort.

  Möblerna bör förstås hållas rena, men behöver i övrigt inget särskilt underhåll.

 • Gaumo™

  Träliknande komposit

  Produkter tillverkade av Gaumo™ består av återvunnen plast som präglats för att ge ett livligt, träliknande utseende. Det finns i flera färger och behöver ingen särskild skötsel.

 • Trä

  FSC®-certifierade trämöbler

  Alla möbler som tillverkas i Hillerstorp är FSC-certifierade och består av norrländsk kärnfuru.

  FSC (Forest Stewardship Council®) är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.

 • ThermoTreated™

  Värmebehandlade trämöbler

  Vissa trämöbler i vårt sortiment är märkta "ThermoTreated". Trä som termobehandlas går igenom en process där virket värms upp till höga temperaturer i väl definierade tidscykler.

  Resultatet blir en träråvara med mycket gott motstånd mot väder och vind. Virket blir också formstabilt och kan inte längre krympa och svälla efter varierande luftfuktighet. Idealiskt för trädgårdsmöbler!

 • Lighting™

  Belysning för utemiljö

  ✔ Plug and play. Ingen installation krävs. Skruva i lampan. Klart! 

  ✔ IP44. Vädertålig. Klarar regn och snö.

  ✔ 220 V. Förberedd för nordisk standard. Inga transformatorer el. dyl.

  ✔ E27-sockel. ✔ Glasfiber. ✔ För lampor upp till 60 W. ✔ Rejäl utomhussladd, längd 2 m.