Köpvillkor

Nedan finner du de köpvillkor som gäller när du gör ett köp på www.hillerstorp.se. Dessa köpvillkor är tillämpliga på det köpeavtal som du som konsument sluter med Hillerstorp (Hillerstorps Trä AB, orgnr: 556189-2976).

Upprättande av avtal om köp

Avtal om köp upprättas då din beställning har bekräftats av oss via e-post till den e-postadress du har angivit vid beställningen. Genom beställningen accepterar du dessa villkor. På www.hillerstorp.se kan avtal endast ingås med kunder med leveransadress inom Sverige, Danmark och Tyskland. Hillerstorp ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande.

Betalning

I samarbete med Klarna erbjuder Hillerstorp fakturabetalning, delbetalning, kortbetalning samt direktbetalning via internetbank. Betallösningen kan användas av privatpersoner. 

För att Klarna ska kunna identifiera dig som kund behöver du ange viss information som exempelvis e-post och postnummer. Baserat på denna information bedömer Klarna huruvida ytterligare information behövs för att slutföra köpet och vilka betalningsmetoder som kommer att erbjudas. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna utan vid behov beroende på det betalningsalternativ som är vald. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker.

Genom att lämna din information i kassan accepterar du Klarnas villkor. Genom att klicka på ”Bekräfta order” accepterar du även våra köpvillkor.

Priser och produkter

Alla priser på hillerstorp.se anges inklusive moms. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning, produktuppdateringar och tryckfel. Vid eventuella felaktigheter i pris eller produktinformation förbehåller vi oss rätten att häva köpet. Allt bildmaterial skall endast ses som vägledande och garanterar ej produktens exakta utseende.

Frakt- och leveransmetod

Vi levererar med Postnord. Produkter levereras till den adress du har angivit vid beställningen, alternativt via ombud. Leveranssätt sätts per automatik och tar hänsyn till vikt, volym med mera. Fraktavgift tillkommer och varierar beroende på leveranssätt.

Leverans

Lagervaror som finns i lager skickas normalt ifrån vårt lager inom 2–3 arbetsdagar ifrån det att vi har mottagit er beställning. När beställningen är skickad tillkommer vald speditörs ledtid, normalt 1-3 arbetsdagar. Vi reserverar oss för eventuella förseningar vid högt ordertryck under exempelvis högsäsong, samt eventuella saldofel på hillerstorp.se. 

Leveranshinder och outlöst gods

Om leveranshinder orsakade av mottagaren uppstår (t.ex. korrigering av felaktig adress, lagerhyra vid senarelagd leverans, ny fraktkostnad för extra utkörning) kan eventuell extra avgift debiteras.

Transportskador

Hillerstorp ansvarar för varor som skadas eller kommer bort under leverans till dig. Vid mottagande av försändelsen är det viktigt att du kontrollerar att varorna inte är transportskadade. Eventuella skador som uppkommit i transporten skall noteras av mottagaren på fraktsedel eller CMR samt meddelas till kundtjanst@hillerstorp.se utan dröjsmål. Observera att mailet skall innehålla bilder på produkt- och emballageskada. Endast emballageskada ses ej som transportskada. Synliga skador måste anmälas direkt, och dolda skador måste anmälas inom sju dagar.

För att få ut eventuell ersättning vid en transportskada måste emballage och produkt förvaras hos kund tills det att ärendet är avslutat.

Ångerrätt och öppet köp

Enligt Lagen om distansavtal och utanför affärslokaler (2005:59) har du som konsument alltid 14 dagars ångerrätt. Önskar du under denna tid returnera varan för återköp skall du maila kundtjanst@hillerstorp.se för att erhålla ett så kallat RMA-nummer. Detta nummer skall märkas på emballaget.

Returer skickas med valfri speditör som inkluderar utkörning till vår adress. Du som kund ansvarar för returfrakten och står själv för returkostnaden.

Returadress

Hillerstorps Trä AB
Brogatan
335 73 HILLERSTORP

Observera att vid eventuell skada av retur kan ej full ersättning utlovas.

Outlösta sändningar eller sändningar som returneras på grund av leveranshinder hos mottagaren omfattas ej av ångerrätten.

GDPR

Hillerstorps Trä AB är personuppgiftsansvarig för alla de personuppgifter som inkommit direkt till Hillerstorps Trä AB och behandlas inom ramen för hantering och leverans av en beställning/order. Personuppgifterna behandlas enligt GDPR och övriga lagar och förordningar.