Utematta för innekänsla

Att placera en matta under utegruppen ger en härligt ombonad känsla och förstärker rumskänslan även ute under bar sommarhimmel. Våra utemattor är vattentåliga och UV-beständiga, och passar därför utmärkt både på balkongen eller uteplatsen. Eller varför inte direkt på gräset eller stenläggningen i trädgården? Du kan också ta med din utematta till stranden eller badklippan som ett elegant och tåligt alternativ till filt! Trots sina motståndskraftiga egenskaper har materialet ett textilt utseende och ger en naturligt skön känsla mot dina fötter. Tillskillnad från textilmattor är våra utemattor enkla att hålla rena. Om olyckan är framme är det bara att torka av mattan med en fuktig trasa. Tuffa fläckar tas bort med svamp, diskmedel och ljummet vatten.

Utematta för innekänsla

Att placera en matta under utegruppen ger en härligt ombonad känsla och förstärker rumskänslan även ute under bar sommarhimmel. Våra utemattor är vattentåliga och UV-beständiga, och passar därför utmärkt både på balkongen eller uteplatsen. Eller varför inte direkt på gräset eller stenläggningen i trädgården? Du kan också ta med din utematta till stranden eller badklippan som ett elegant och tåligt alternativ till filt! Trots sina motståndskraftiga egenskaper har materialet ett textilt utseende och ger en naturligt skön känsla mot dina fötter. 

Tillskillnad från textilmattor är våra utemattor enkla att hålla rena. Om olyckan är framme är det bara att torka av mattan med en fuktig trasa. Tuffa fläckar tas bort med svamp, diskmedel och ljummet vatten. 

Förstärk rumskänslan med stil

Vårt naggande goda sortiment innehåller utemattor anpassade till både matbord och loungemöbler. De passar på alltifrån den stora uteplatsen till den lilla balkongen. Mattorna finns i två mönstrade varianter, randigt med sicksackmönster och geometriskt. De enfärgade varianterna är alldeles lagom diskreta och finns i elegant brungrå och ljusgrå nyans. Alla våra utemattor är strukturvävda vilket ger ett livfullt och elegant intryck som ger en fin inramning åt möblerna.

Ett hållbart småländskt hantverk i snart 100 år

I nästan ett sekel har vi på Hillerstorp värnat om skönare utomhusliv. Idag är vi Skandinaviens största tillverkare av trädgårdsmöbler, och tillverkning sker fortfarande i vår hembygd i centrala Småland. Sedan starten 1929 har det hänt en hel del. Både i världen och i Småland. Men, Hillerstorp bygger fortfarande på småländsk hantverkstradition med kvalitativa produkter och hållbarhet i alla led. Idag har vi kompletterat vår svenska produktion med verksamheter i Kina, Indonesien, Rumänien och Vietnam. Det är vi stolta över. Och vi är också stolta över att driva vår verksamhet med fokus på miljön i både tanke och handling. Arbetet är långt ifrån klart – men vi är en bra bit på väg och vi slutar aldrig sträva efter hållbara förbättringar, och möjligheten att ge fler ett utomhusliv med guldkant.