Utematta

Att placera en matta under utegruppen ger en härligt ombonad känsla och förstärker rumskänslan även ute under bar sommarhimmel. Våra utemattor är vattentåliga och UV-beständiga, och passar därför utmärkt både på balkongen eller uteplatsen. Eller varför inte direkt på gräset eller stenläggningen i trädgården? Du kan också ta med din utematta till stranden eller badklippan som ett elegant och tåligt alternativ till filt! Trots sina motståndskraftiga egenskaper har materialet ett textilt utseende och ger en naturligt skön känsla mot dina fötter. 
Tillskillnad från textilmattor är våra utemattor enkla att hålla rena. Om olyckan är framme är det bara att torka av mattan med en fuktig trasa. Tuffa fläckar tas bort med svamp, diskmedel och ljummet vatten. 
 

5 träffar
Sorterad på 
  • Rekommenderade
  • Populära produkter
  • Ny
  • Billigast först
  • Dyrast först
  • Namn a-ö
  • Namn ö-a

Utemattor från Hillerstorp – Skapa en innekänsla utomhus

Välkommen till vår guide om utemattor från Hillerstorp! Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om dessa vackra och praktiska mattor som kan förvandla din uteplats, balkong eller trädgård till ett härligt och ombonat uterum.

Vad gör Hillerstorps utemattor unika och lämpliga för utomhusbruk?

Hillerstorps utemattor är både vattentåliga och UV-beständiga, vilket gör dem perfekta för användning utomhus på balkonger, uteplatser eller direkt på gräset eller stenläggningen i trädgården. Materialet har ett textilt utseende och känns naturligt och skönt mot fötterna, trots dess motståndskraftiga egenskaper.

Hur underhåller jag min utematta från Hillerstorp?

Utemattorna är enkla att hålla rena. Vid mindre olyckor, torka av mattan med en fuktig trasa. För tuffa fläckar, använd en svamp, diskmedel och ljummet vatten för att rengöra ytan.

Vilka stilar och färger finns tillgängliga i Hillerstorps sortiment av utemattor?

Hillerstorp erbjuder utemattor som passar både matbord och loungemöbler, vilket gör dem lämpliga för både stora uteplatser och små balkonger. Mattorna finns i två mönstrade varianter – randigt med sicksackmönster och geometriskt – samt enfärgade alternativ i elegant brungrå och ljusgrå nyanser. Alla utemattor är strukturvävda för att ge ett livfullt och elegant intryck som inramar möblerna på ett vackert sätt.

Kan jag använda Hillerstorps utematta vid andra tillfällen än bara på min uteplats eller balkong?

Svar: Absolut! Hillerstorps utemattor fungerar utmärkt som ett elegant och tåligt alternativ till en filt vid stranden eller badklippan. Du kan alltså använda din utematta vid en mängd olika tillfällen och platser utomhus.

 

Ett hållbart småländskt hantverk i snart 100 år

I nästan ett sekel har vi på Hillerstorp värnat om skönare utomhusliv. Idag är vi Skandinaviens största tillverkare av trädgårdsmöbler, och tillverkning sker fortfarande i vår hembygd i centrala Småland. Sedan starten 1929 har det hänt en hel del. Både i världen och i Småland. Men, Hillerstorp bygger fortfarande på småländsk hantverkstradition med kvalitativa produkter och hållbarhet i alla led. Idag har vi kompletterat vår svenska produktion med verksamheter i Kina, Indonesien, Rumänien och Vietnam. Det är vi stolta över. Och vi är också stolta över att driva vår verksamhet med fokus på miljön i både tanke och handling. Arbetet är långt ifrån klart – men vi är en bra bit på väg och vi slutar aldrig sträva efter hållbara förbättringar, och möjligheten att ge fler ett utomhusliv med guldkant.