Loungemöbler

Flytta ut soffhänget i solen – eller in i skuggan! Vi erbjuder ett lika brett som komplett sortiment av loungemöbler för uterum, uteplats och trädgård. Från soffor och bord, till bänkar och fåtöljer i material som konstrotting, trä, metall och naturrotting – loungemöbler från Hillerstorp gör utomhuslivet härligare.

217 träffar
Sorterad på 
  • Rekommenderade
  • Populära produkter
  • Ny
  • Billigast först
  • Dyrast först
  • Namn a-ö
  • Namn ö-a

Loungemöbler för sommarens alla häng

Den svenska sommaren spenderas bäst utomhus! Med loungemöbler från Hillerstorp kan du flytta ut soffhänget utomhus. Vi har ett stort sortiment av loungemöbler för altan, trädgård  uterum och uteplats. Hos oss hittar du loungemöbler som bord och soffor, fåtöljer och stolar i konstrotting, naturrotting trä och metall.

Loungemöbler som passar din smak och stil

I vårt sortiment hittar du loungemöbler som passar alla boenden, från den hypermoderna villan till det röda sommartorpet med vita knutar. Hos oss hittar du också rätt loungemöbel med rätt mått, till balkong, uterum, altan och trädgård. Från den nätta fåtöljen till den byggbara soffan med plats för alla. Vilken blir din favorit?

Loungemöbler – från klassiskt till modernt

Serierna Läckö, Gotland, Bullerö och Herrgård är klassikerna bland våra loungemöbler. Tillverkade av oss i Småland av FSC-certifierad norrländsk kärnfuru. Gotland finns även i värmebehandlad ask, som ger möblerna en elegant och inbjudande djupbrun kulör. 

Bland våra loungemöbler i modernt metallutförande finns bland annat Åminne, i sober och elegant grå- eller beigemålad aluminium. Här hittar du även serien Kaxheden, som blandar aluminium och teak för ett spännande och modernistiskt intryck.

Serien Bara Vara är ett nytt tillskott i vårt sortiment av loungemöbler. Med sina raka linjer är den tillverkad av ribbor i FSC-certifierad norrländsk kärnfuru på vår fabrik i Småland. Bara Vara är en inbjudande och flexibel loungemöbel i moduler som kan byggas om efter ditt behov. Gott om plats för många!

Välj rätt material för dina loungemöbler

Beroende på om du ska ha dina loungemöbler utomhus eller inomhus (exempelvis i ett väderskyddat uterum) så finns det olika material att välja mellan. De två vanligaste materialen är konstrotting och natrurrotting. Båda material passar sig bra och ger dig möjligheten att sätta din unika prägel på dina loungemöbler. 

Konstrotting

Loungemöbler som är tillverkade i konstrotting är framtagna och tillverkade för att användas utomhus. Konstrotting är ett tåligt material som klarar av det svenska klimatet vilket innebär att möblerna kan stå ute året runt. Möbler tillverkade i konstrotting passar perfekt när du ska möblera trädgården eller altanen.

Bland våra loungemöbler i konstrotting finns allt från moderna stilrena serier som Madison och Valencia till uttrycksfulla Jet Set med elegant hög rygg och Himmelsnäs som kombinerar konstrotting och teak.

Naturrotting

Loungemöbler tillverkade i naturrotting är gjorda för att användas inomhus (exempelvis i skyddat utemrum eller inglasad balkong). Då naturrotting är (som det låter) ett naturligt material från växtriket så kan det ta skada av fukt och stark sol och det är därför viktigt att skydda möbler gjorda i konstrotting från vädrets makter.

Naturrottingen är ett levande naturmaterial som med tiden får vacker patina beroende på var möbeln placeras, hur ofta den används och hur man tar hand om och sköter den. Det är dock enkelt att ta hand om möbler gjorda i naturrotting. Du behöver endast borsta av möblen med en mjuk borste och sedan torka av den med en mjukt fuktat trasa.

Alla våra loungemöbler i naturrotting är anpassade för inomhusmiljöer, till exempel ett väderskyddat uterum. Bland våra serier märks Kullen, Edsklinta och Leicester som alla är av klassiskt tidlöst snitt och inbjuder till långa sittningar, medan serien Lyckesö andas svunna 20-talssomrars glädjefyllda elegans. 

Småländska rötter, världsberömd kvalitet

Nästan ett sekel av tradition - i nära 100 år har Hillerstorp dedikerat sig till att förbättra livet utomhus. Från vår blygsamma början i Småland har vi nu växt till att bli Nordens mest framstående tillverkare av trädgårdsmöbler. Trots vår expansion kvarstår vår produktion i Smålands hjärta. Genom åren, med passion och uthållighet, har vi konstant skapat möbler och produkter som förhöjer varje stund utomhus. Varje detalj i naturen, vare sig det är en regndroppe eller en stråle av sol, inspirerar oss att ständigt höja ribban för kvalitet och hållbarhet, så att du kan njuta längre av Hillerstorp-möbler.

Hållbarhet ligger i vårt DNA

Även om världen omkring oss har genomgått stora förändringar sedan 1929, förblir vår kärna densamma, förankrad i den småländska traditionen av kvalitet och hållbarhet. Medan vår produktion har sina rötter i Småland, har vi expanderat vår verksamhet till länder som Kina, Indonesien, Rumänien och Vietnam, något vi är mycket stolta över. Men vår stolthet sträcker sig även till vårt djupa engagemang för miljön - för oss är det en prioritet att lämna ett positivt avtryck för framtida generationer. Även om vår resa aldrig verkar ta slut, vet vi att vi är på rätt väg och vi fortsätter oförtrutet att förbättra oss.