Loungemöbler

Flytta ut soffhänget i solen – eller in i skuggan! Vi erbjuder ett lika brett som komplett sortiment av loungemöbler för uterum, uteplats och trädgård. Från soffor och bord, till bänkar och fåtöljer i material som konstrotting, trä, metall och naturrotting – loungemöbler från Hillerstorp gör utomhuslivet härligare.

150 träffar
Sorterad på 
  • Rekommenderade
  • Populära produkter
  • Ny
  • Billigast först
  • Dyrast först
  • Namn a-ö
  • Namn ö-a

Loungemöbler för sommarens alla häng

Den svenska sommaren spenderas bäst utomhus! Med loungemöbler från Hillerstorp kan du flytta ut soffhänget utomhus. Vi har ett stort sortiment av loungemöbler för altan, trädgård  uterum och uteplats. Hos oss hittar du loungemöbler som bord och soffor, fåtöljer och stolar i konstrotting, naturrotting trä och metall.

Loungemöbler som passar din smak och stil

I vårt sortiment hittar du loungemöbler som passar alla boenden, från den hypermoderna villan till det röda sommartorpet med vita knutar. Hos oss hittar du också rätt loungemöbel med rätt mått, till balkong, uterum, altan och trädgård. Från den nätta fåtöljen till den byggbara soffan med plats för alla. Vilken blir din favorit?

Loungemöbler – från klassiskt till modernt

Serierna Läckö, Gotland, Bullerö och Herrgård är klassikerna bland våra loungemöbler. Tillverkade av oss i Småland av FSC-certifierad norrländsk kärnfuru. Gotland finns även i värmebehandlad ask, som ger möblerna en elegant och inbjudande djupbrun kulör. 

Bland våra loungemöbler i modernt metallutförande finns bland annat Åminne, i sober och elegant grå- eller beigemålad aluminium. Här hittar du även serien Kaxheden, som blandar aluminium och teak för ett spännande och modernistiskt intryck.

Serien Bara Vara är ett nytt tillskott i vårt sortiment av loungemöbler. Med sina raka linjer är den tillverkad av ribbor i FSC-certifierad norrländsk kärnfuru på vår fabrik i Småland. Bara Vara är en inbjudande och flexibel loungemöbel i moduler som kan byggas om efter ditt behov. Gott om plats för många!

Välj rätt material för dina loungemöbler

Beroende på om du ska ha dina loungemöbler utomhus eller inomhus (exempelvis i ett väderskyddat uterum) så finns det olika material att välja mellan. De två vanligaste materialen är konstrotting och natrurrotting.

Konstrotting

Loungemöbler som är tillverkade i konstrotting är framtagna och tillverkade för att användas utomhus. Konstrotting är ett tåligt material som klarar av vdet svenska klimatet vilket innebär att möblerna kan stå ute året runt. Möbler tillverkade i konstrotting passar perfekt när du ska möblera trädgården eller altanen.

Bland våra loungemöbler i konstrotting finns allt från moderna stilrena serier som Madison och Valencia till uttrycksfulla Jet Set med elegant hög rygg och Himmelsnäs som kombinerar konstrotting och teak.

Naturrotting

Loungemöbler tillverkade i naturrotting är gjorda för att användas inomhus (exempelvis i skyddat utemrum eller inglasad balkong). Då naturrotting är (som det låter) ett naturligt material från växtriket så kan det ta skada av fukt och stark sol och det är därför viktigt att skydda möbler gjorda i konstrotting från vädrets makter.

Naturrottingen är ett levande naturmaterial som med tiden får vacker patina beroende på var möbeln placeras, hur ofta den används och hur man tar hand om och sköter den. Det är dock enkelt att ta hand om möbler gjorda i naturrotting. Du behöver endast borsta av möblen med en mjuk borste och sedan torka av den med en mjukt fuktat trasa.

Alla våra loungemöbler i naturrotting är anpassade för inomhusmiljöer, till exempel ett väderskyddat uterum. Bland våra serier märks Kullen, Edsklinta och Leicester som alla är av klassiskt tidlöst snitt och inbjuder till långa sittningar, medan serien Lyckesö andas svunna 20-talssomrars glädjefyllda elegans. 

Ett småländskt hantverk i snart 100 år

I nästan ett sekel har vi på Hillerstorp värnat om skönare utomhusliv. Idag är vi Skandinaviens största tillverkare av trädgårdsmöbler, och tillverkning sker fortfarande i vår hembygd i centrala Småland. Med lust och enträgenhet har vi under årtiondena formgivit och tillverkat utemöbler och produkter för ett utomhusliv med guldkant. Varje regndroppe, snöflinga och varje liten solstrimma har utmanat oss att ständigt förbättra hållbarhet, funktion och kvalitet. Allt för att du ska kunna vara utomhus både oftare och längre, och njuta av livet i dina Hillerstorpsmöbler.

Hållbarhet – en del av vår affärsidé

Sedan starten 1929 har det hänt en hel del. Både i världen och i Småland. Men, Hillerstorp bygger fortfarande på småländsk hantverkstradition med kvalitativa produkter och hållbarhet i alla led. Vi har fortfarande produktion i Småland, kompletterat av produktion och verksamhet i både Kina, Indonesien, Rumänien och Vietnam.  Det är vi stolta över. Och vi är också stolta över att driva vår verksamhet med fokus på miljön i både tanke och handling. Det är helt enkelt ett måste. Vi vill kunna se kommande generationer i ögonen. Arbetet är långt ifrån klart – men vi är en bra bit på väg och vi slutar aldrig sträva efter förbättring.