Matgrupper för sommarens goda

Matgruppen är utomhuslivets centralpunkt. Här njuter man av morgonkaffet, lunchsalladen och grillmiddagen. Här tar man vårens första utefika och höstens sista grill. Här njuter man utomhuslivets goda, både i ensamt majestät och tillsammans med familj och vänner.

131 träffar
Sorterad på 
 • Rekommenderade
 • Populära produkter
 • Ny
 • Billigast först
 • Dyrast först
 • Namn a-ö
 • Namn ö-a

Matgrupper för sommarens goda

Matgruppen är utomhuslivets centralpunkt. Här njuter man av morgonkaffet, lunchsalladen och grillmiddagen. Här tar man vårens första utefika och höstens sista grill. Här njuter man utomhuslivets goda, både i ensamt majestät och tillsammans med familj och vänner. 

Passar ditt hem och din stil 

Hitta matgruppen som passar just din stil, ditt hem och ditt utomhusliv. Vi har stolarna, borden, sofforna, bänkarna och allt annat som gör måltiderna utomhus ännu godare och umgänget mysigare. Formgivningen sträcker sig från de svenska klassikerna i trä som furu och teak till de trendiga matgrupperna i metall och konstrotting. Vilken blir din favorit?

Matgrupper i trä och metall

Våra matgrupper i trä ligger oss extra varmt om hjärtat. Det är här vi har vårt småländska möbelsnickararv och vi är stolta över att tillverka våra tidlöst moderna serier Läckö, Stoltö, Bullerö, Visby, Torpet och Solvik på vår fabrik i Småland. 

Även om de tidlösa och klassiska matgrupperna har sin givna plats gör vi också rum för nytänkande genom serien Wellington, i vitkalkad odlad teak och med flätade sitsar och ryggar, och med den retromoderna matgruppen Oas. Matgruppen är formgiven av Sebastian Hedengrahn och tillverkad i Småland, den har tilltalande design som kombinerar vit metall och härligt brun FSC-certifierad norrländsk kärnfuru. Den nätta och inbjudande formen passar utmärkt på mindre uteplatser och balkonger där varje kvadratcentimeter räknas.

Konst- och naturrotting

Konstrottingen är elegant, lättskött och bekväm. Den passar i såväl klassisk formgivning som djärv modern och stilren design. Bland våra möbelgrupper i konstrotting finns både moderna stilrena serier som Fyrsnäs och Atlanta till uttrycksfulla Jet Set. 

Naturrottingen är ett levande naturmaterial som med tiden får vacker patina beroende på var möbeln placeras, hur ofta den används och hur man tar hand om och sköter den. Alla våra matgrupper i naturrotting är anpassade för inomhusmiljöer, till exempel ett väderskyddat uterum. Bland våra serier märks Råå och retromoderna stolen Liljearp. 

Komplettera din matgrupp med ett utekök, och njut av utomhuslagad mat hela sommaren. 

Ett småländskt hantverk i snart 100 år

I nästan ett sekel har vi på Hillerstorp värnat om skönare utomhusliv. Idag är vi Skandinaviens största tillverkare av trädgårdsmöbler, och tillverkning sker fortfarande i vår hembygd i centrala Småland. Med lust och enträgenhet har vi under årtiondena formgivit och tillverkat utemöbler och produkter för ett utomhusliv med guldkant. Varje regndroppe, snöflinga och varje liten solstrimma har utmanat oss att ständigt förbättra hållbarhet, funktion och kvalitet. Allt för att du ska kunna vara utomhus både oftare och längre, och njuta av livet i dina Hillerstorpsmöbler.

Hållbarhet – en del av vår affärsidé

Sedan starten 1929 har det hänt en hel del. Både i världen och i Småland. Men, Hillerstorp bygger fortfarande på småländsk hantverkstradition med kvalitativa produkter och hållbarhet i alla led. Vi har fortfarande produktion i Småland, kompletterat av produktion och verksamhet i både Kina, Indonesien, Rumänien och Vietnam.  Det är vi stolta över. Och vi är också stolta över att driva vår verksamhet med fokus på miljön i både tanke och handling. Det är helt enkelt ett måste. Vi vill kunna se kommande generationer i ögonen. Arbetet är långt ifrån klart – men vi är en bra bit på väg och vi slutar aldrig sträva efter förbättring.

Underhålla och ta hand om matgrupp - så gör du!

Underhåll för din margrupp varierar beroende på vilket material den är gjord av. Generellt rekommenderas det att täcka över möblerna när de inte används och att rengöra dem med milt rengöringsmedel och vatten. Trämöbler kan behöva oljas in eller målas om med jämna mellanrum för att skydda mot väder och vind. aluminium och stål bör kontrolleras för repor och skador som kan leda till rost, medan konstrotting kan rengöras med en fuktig traska eller en mild tvållösning. 

Nedan följer några smarta tips för att ta hand om din matgrupp:

 • Täck över matgruppen: Använd ett skyddande överdrag nr möblerna inte används, särskilt under vintermåanderna. Detta skyddar mot regn, snö, vind och solblekning.
 • Placera matgruppen i ett skyddat område: Om möjligt, placera din matgrupp under en pergola, markis eller på en plats där den är skyddad från direkt solljus och kraftiga vindar. Detta förlänger möblernas livslängd och förhindrar onödigt slitage. 
 • Rengör regelbundet: Håll matgruppen ren genom att torka av den med en fuktig trasa eller använda ett milt rengöringsmedel. Detta förhindrar att smuts och mögel sätter sig och skadar materialet. 
 • Utför underhåll när det behövs: Beroende på matgruppens material, se till att underhålla den enligt tillverkarens rekommendationer. Det kan innebära att olja in trämöbler, kontrollera stål- och aluminiummöbler för skador och rengöra konstrotting med en mild tvållösning.

Genom att följa dessa tips kan du skydda din matgrupp mot väder och vind och njuta av den under många säsonger framöver.