Matgrupper för livets goda

Matgruppen är utomhuslivets centralpunkt. Vid matgruppen njuter man av morgonkaffet, lunchsalladen och grillmiddagen. Vid matgruppen tar man vårens första utefika och höstens sista grill. Vid matgruppen njuter man utomhuslivets goda, både i ensamt majestät och tillsammans med familj och vänner.

99 träffar
Sorterad på 
 • Rekommenderade
 • Populära produkter
 • Ny
 • Billigast först
 • Dyrast först
 • Namn a-ö
 • Namn ö-a

Matgrupper av högsta kvalitet

Skapa ett sammanhang där du, vänner och familj kan mötas och trivas tillsammans. Med en matgrupp från Hillerstorp blir din uteplats en centralpunkt för oförglömliga stunder. Från högtidliga fester bland vänner till lugna sommarkvällar allena. Våra matgrupper är inspirerade av ett småländskt arv och skapat för ett varierat skandinaviskt klimat. Att investera i utemöbler från Hillerstorp är lika trivsamt här och nu som en lång tid framöver.

 

Matgrupp utomhus i somrig trädgård

Hitta din perfekta matgrupp för utomhusbruk

Att skapa en trivsam utomhusmiljö är enkelt med våra matgrupper utomhus. Välj mellan ett brett sortiment av högkvalitativa och stilrena matgrupper som är designade för att tåla väder och vind. Våra matgrupper för utomhusbruk kombinerar hållbarhet med estetik och erbjuder den perfekta platsen för sociala sammankomster och avkoppling i din trädgård eller på din uteplats. Med Hillerstorps matgrupper kan du njuta av härliga måltider utomhus med familj och vänner, samtidigt som du adderar ett elegant och funktionellt inslag till ditt uterum eller uteplats. Utforska vårt sortiment och hitta de möbler som bäst passar din stil och dina behov.

Passar ditt hem och din stil

Hitta matgruppen som passar just din stil, ditt hem och ditt utomhusliv. Vi har stolarna, borden, sofforna, bänkarna och allt annat som gör måltiderna utomhus ännu godare och umgänget mysigare. Formgivningen sträcker sig från de svenska klassikerna i trä som furu och teak till de trendiga matgrupperna i metall och konstrotting. Vilken blir din favorit?

Matgrupper i trä och metall för utomhus

Våra matgrupper i trä ligger oss extra varmt om hjärtat. Det är här vi har vårt småländska möbelsnickararv och vi är stolta över att tillverka våra tidlöst moderna serier Läckö, Stoltö, Bullerö, Visby, Torpet och Solvik på vår fabrik i Småland. 

Även om de tidlösa och klassiska matgrupperna har sin givna plats gör vi också rum för nytänkande genom serien Wellington, i vitkalkad odlad teak och med flätade sitsar och ryggar, och med den retromoderna matgruppen Oas. Matgruppen är formgiven av Sebastian Hedengrahn och tillverkad i Småland, den har tilltalande design som kombinerar vit metall och härligt brun FSC-certifierad norrländsk kärnfuru. Den nätta och inbjudande formen passar utmärkt på mindre uteplatser och balkonger där varje kvadratcentimeter räknas.

Matgrupp i konst- och naturrotting

Konstrottingen är elegant, lättskött och bekväm. Den passar i såväl klassisk formgivning som djärv modern och stilren design. Bland våra möbelgrupper i konstrotting finns både moderna stilrena serier som Fyrsnäs och Atlanta till uttrycksfulla Jet Set. 

Naturrottingen är ett levande naturmaterial som med tiden får vacker patina beroende på var möbeln placeras, hur ofta den används och hur man tar hand om och sköter den. Alla våra matgrupper i naturrotting är anpassade för inomhusmiljöer, till exempel ett väderskyddat uterum. Bland våra serier märks Råå och retromoderna stolen Liljearp. 

Komplettera din matgrupp med ett utekök, och njut av utomhuslagad mat hela sommaren. 

Underhålla och ta hand om matgrupp - så gör du!

Att ha en matgrupp utomhus kan vara väldigt avkopplande. Det viktiga är att du underhåller det på rätt sätt för en så lång livslängd so möjligt. Underhåll för din matgrupp varierar beroende på vilket material den är gjord av. Generellt rekommenderas det att täcka över möblerna när de inte används och att rengöra dem med milt rengöringsmedel och vatten. Trämöbler kan behöva oljas in eller målas om med jämna mellanrum för att skydda mot väder och vind. aluminium och stål bör kontrolleras för repor och skador som kan leda till rost, medan konstrotting kan rengöras med en fuktig trasa eller en mild tvållösning. 

Nedan följer några smarta tips för att ta hand om din matgrupp:

 • Täck över matgruppen: Använd ett skyddande överdrag nr möblerna inte används, särskilt under vintermånaderna. Detta skyddar mot regn, snö, vind och solblekning.
 • Placera matgruppen i ett skyddat område: Om möjligt, placera din matgrupp under en pergola, markis eller på en plats där den är skyddad från direkt solljus och kraftiga vindar. Detta förlänger möblernas livslängd och förhindrar onödigt slitage. 
 • Rengör regelbundet: Håll matgruppen ren genom att torka av den med en fuktig trasa eller använda ett milt rengöringsmedel. Detta förhindrar att smuts och mögel sätter sig och skadar materialet. 
 • Utför underhåll när det behövs: Beroende på matgruppens material, se till att underhålla den enligt tillverkarens rekommendationer. Det kan innebära att olja in trämöbler, kontrollera stål- och aluminiummöbler för skador och rengöra konstrotting med en mild tvållösning.

Genom att följa dessa tips kan du skydda din matgrupp mot väder och vind och njuta av den under många säsonger framöver.

 

Småländsk tradition i nästan ett sekel

I snart 100 år har Hillerstorp prioriterat ett bättre liv utomhus. Idag står vi som Nordens ledande trädgårdsmöbelproducent, med rötter och produktion kvar i hjärtat av Småland. Med passion och uthållighet har vi över tiden skapat matgrupper och produkter som ger det där lilla extra till utomhusvistelsen. Varje naturdetalj, från regndropp till solglimt, driver oss att kontinuerligt höja våra standarder för hållbarhet och kvalitet, allt för att du ska kunna njuta mer och längre av ditt liv med Hillerstorp-möbler.

 

Hållbarhet – kärnan i vår verksamhet

Sedan vår början 1929 har mycket förändrats, både globalt och i Småland. Men Hillerstorps grund vilar fortfarande på den småländska traditionen av kvalitet och hållbarhet. Vår tillverkning är fortfarande lokal men har utvidgats med verksamheter i länder som Kina, Indonesien, Rumänien och Vietnam. Detta är vi stolta över. Vi är lika stolta över vårt engagemang för miljön, något som är essentiellt för oss. Vi vill ansvara inför framtida generationer. Resan är inte över, men vi är på rätt spår och strävar alltid efter att bli bättre.