Matgrupper för livets goda

Matgruppen är utomhuslivets centralpunkt. Här njuter man av morgonkaffet, lunchsalladen och grillmiddagen. Här tar man vårens första utefika och höstens sista grill. Här njuter man utomhuslivets goda, både i ensamt majestät och tillsammans med familj och vänner.

81 träffar
Sorterad på 
 • Rekommenderade
 • Populära produkter
 • Ny
 • Billigast först
 • Dyrast först
 • Namn a-ö
 • Namn ö-a

Matgrupper av högsta kvalitet

Matgruppen är utomhuslivets centralpunkt. Här njuter man av morgonkaffet, lunchsalladen och grillmiddagen. Här tar man vårens första utefika och höstens sista grill. Här njuter man utomhuslivets goda, både i ensamt majestät och tillsammans med familj och vänner. 

Passar ditt hem och din stil 

Hitta matgruppen som passar just din stil, ditt hem och ditt utomhusliv. Vi har stolarna, borden, sofforna, bänkarna och allt annat som gör måltiderna utomhus ännu godare och umgänget mysigare. Formgivningen sträcker sig från de svenska klassikerna i trä som furu och teak till de trendiga matgrupperna i metall och konstrotting. Vilken blir din favorit?

Matgrupper i trä och metall

Våra matgrupper i trä ligger oss extra varmt om hjärtat. Det är här vi har vårt småländska möbelsnickararv och vi är stolta över att tillverka våra tidlöst moderna serier Läckö, Stoltö, Bullerö, Visby, Torpet och Solvik på vår fabrik i Småland. 

Även om de tidlösa och klassiska matgrupperna har sin givna plats gör vi också rum för nytänkande genom serien Wellington, i vitkalkad odlad teak och med flätade sitsar och ryggar, och med den retromoderna matgruppen Oas. Matgruppen är formgiven av Sebastian Hedengrahn och tillverkad i Småland, den har tilltalande design som kombinerar vit metall och härligt brun FSC-certifierad norrländsk kärnfuru. Den nätta och inbjudande formen passar utmärkt på mindre uteplatser och balkonger där varje kvadratcentimeter räknas.

Konst- och naturrotting

Konstrottingen är elegant, lättskött och bekväm. Den passar i såväl klassisk formgivning som djärv modern och stilren design. Bland våra möbelgrupper i konstrotting finns både moderna stilrena serier som Fyrsnäs och Atlanta till uttrycksfulla Jet Set. 

Naturrottingen är ett levande naturmaterial som med tiden får vacker patina beroende på var möbeln placeras, hur ofta den används och hur man tar hand om och sköter den. Alla våra matgrupper i naturrotting är anpassade för inomhusmiljöer, till exempel ett väderskyddat uterum. Bland våra serier märks Råå och retromoderna stolen Liljearp. 

Komplettera din matgrupp med ett utekök, och njut av utomhuslagad mat hela sommaren. 

 

Småländsk tradition i nästan ett sekel

I snart 100 år har Hillerstorp prioriterat ett bättre liv utomhus. Idag står vi som Nordens ledande trädgårdsmöbelproducent, med rötter och produktion kvar i hjärtat av Småland. Med passion och uthållighet har vi över tiden skapat utemöbler och produkter som ger det där lilla extra till utomhusvistelsen. Varje naturdetalj, från regndropp till solglimt, driver oss att kontinuerligt höja våra standarder för hållbarhet och kvalitet, allt för att du ska kunna njuta mer och längre av ditt liv med Hillerstorp-möbler.

 

Hållbarhet – kärnan i vår verksamhet

Sedan vår början 1929 har mycket förändrats, både globalt och i Småland. Men Hillerstorps grund vilar fortfarande på den småländska traditionen av kvalitet och hållbarhet. Vår tillverkning är fortfarande lokal men har utvidgats med verksamheter i länder som Kina, Indonesien, Rumänien och Vietnam. Detta är vi stolta över. Vi är lika stolta över vårt engagemang för miljön, något som är essentiellt för oss. Vi vill ansvara inför framtida generationer. Resan är inte över, men vi är på rätt spår och strävar alltid efter att bli bättre.

Underhålla och ta hand om matgrupp - så gör du!

Underhåll för din margrupp varierar beroende på vilket material den är gjord av. Generellt rekommenderas det att täcka över möblerna när de inte används och att rengöra dem med milt rengöringsmedel och vatten. Trämöbler kan behöva oljas in eller målas om med jämna mellanrum för att skydda mot väder och vind. aluminium och stål bör kontrolleras för repor och skador som kan leda till rost, medan konstrotting kan rengöras med en fuktig traska eller en mild tvållösning. 

Nedan följer några smarta tips för att ta hand om din matgrupp:

 • Täck över matgruppen: Använd ett skyddande överdrag nr möblerna inte används, särskilt under vintermåanderna. Detta skyddar mot regn, snö, vind och solblekning.
 • Placera matgruppen i ett skyddat område: Om möjligt, placera din matgrupp under en pergola, markis eller på en plats där den är skyddad från direkt solljus och kraftiga vindar. Detta förlänger möblernas livslängd och förhindrar onödigt slitage. 
 • Rengör regelbundet: Håll matgruppen ren genom att torka av den med en fuktig trasa eller använda ett milt rengöringsmedel. Detta förhindrar att smuts och mögel sätter sig och skadar materialet. 
 • Utför underhåll när det behövs: Beroende på matgruppens material, se till att underhålla den enligt tillverkarens rekommendationer. Det kan innebära att olja in trämöbler, kontrollera stål- och aluminiummöbler för skador och rengöra konstrotting med en mild tvållösning.

Genom att följa dessa tips kan du skydda din matgrupp mot väder och vind och njuta av den under många säsonger framöver.